Η Ακτινολόγος Αικατερίνη Μπέκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και έως την τριτοβάθμια εκπαιδευση παρέμεινε στην Πετρούπολη.

Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή στη Βερόνα της Β.Ιταλίας (Universita degli studi di Medicina Chirurgia di Verona) εκπονώντας διπλωματική εργασία σε συνεργασία με την κλινική Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου , με τίτλο “ Νευροενδοκρινείς όγκοι ” .

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η Ακτινολόγος Αικατερίνη Μπέκα διετέλεσε ιατρός υπαίθρου στην περιοχή της Ηπείρου ( Πρέβεζα- Παππαδάτες ) επί τριετία έως και την έναρξη της ειδικότητας της ακτινοδιαγνωστικής στο ΓΝΑ “ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ̈”.

Κατα την διάρκεια της πενταετούς εκπαίδευσης της στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού η Αικατερίνη Μπέκα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Επεμβατικής Ακτινολογίας στο ΕΚΠΑ συμμετέχοντας ενεργά στις εφημερίες του Ευγενιδίου Θεραπευτηρίου .

Ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή με θέμα την νευροαπεικόνιση και την νεότερη τεχνική της δεσμιδογραφίας στους όγκους του εγκεφάλου σε συνεργασία με τις κλινικές της νευροχειρουργικης του Ευαγγελισμού και του Γενικού κρατικού Αθηνών Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ .

Συνέχισε την ειδική εκπαίδευση στην υπερηχογραφική μελέτη του μαστού και του μυοσκελετικού συστήματος με ειδικά σεμινάρια στην Αθήνα και το εξωτερικό συμμετέχοντας και στις αντιστοιχες εξετάσεις επάρκειας. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει ομιλίες και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Από το 2012 εργάζεται ως ιδιώτης . Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πετρούπολη, όπου εκπονεί διαφόρων ειδών διαγνωστικές εξετάσεις.